Woodfield, Sproughton

A 3-bedroom residence thoughtfully designed to maximize space while maintaining a modest scale. Situated amidst natural surroundings, the distinctive steeply pitched dormer windows are a practical and aesthetic feature. The house is clad in cedar shingles, which will naturally weather with time and blend seamlessly with the countryside and backdrop of trees. A grey zinc roof adds a modern touch, and the double garage, also shingled, is equipped with a photovoltaic panel roofscape for sustainability.  Open and well-lit and well orientated spaces offer a comfortable living experience. Woodfield is more than just a home; it’s an environmentally responsible choice, achieving the highest-rated SAP of 113A – a testament to its energy efficiency and sustainability.

Location:

Sproughton, Suffolk

Client:

Seven Property

Completed:

2023

Cost:

Undisclosed

Award(s):

RIBA Craftsmanship Award